מדריך לבחירת סכיני מטבח
הדרך הנוחה ביותר להכין מטעמים במטבח היא בעזרת אבזור מתאים. יש פריטים במטבח שהם אקוטיים ולאחר שרוכשים אותם לא מבינים איך הסתדרו במטבח הביתי בלעדיהם
הדרך הנוחה ביותר להכין מטעמים במטבח היא בעזרת אבזור מתאים. יש פריטים במטבח שהם אקוטיים ולאחר שרוכשים אותם לא מבינים איך הסתדרו במטבח הביתי בלעדיהם.
ההמלצה היא לרכוש סכיני מטבח איכותיים שהם בטיב מעולה כיוון שסכין מטבח טוב מחזיק מעמד שנים רבות ותמיד אפשר להשחיז אותו וכך ליהנות תמיד מהפעולה שלו.
סוגים של סכיני מטבח
כדי להפיק את המיטב קיימת חשיבות רבה לרכישת סכיני מטבח שהם ייעודיים למטרה מסוימת. אנשי המקצוע העוסקים בתחום זה בחנו היטב את הצורך בעת חיתוך של כל חומר גלם כמו בשר, דגים, גבינות, ירקות וכו’ ובהתאם לכך הנדסו את הסכין בעל התכונות הנכונות והחשובות ביותר למטרה זו. בהתאם לכך הם קיבלו החלטות על אורך הלהב, מהי המידה של הסכין, מאיזה חומר לייצר את הלהב, מה יהיה אורכו ומשקלו.
כך מיוצרים במפעלים המתוחכמים סכינים ייעודיים לחיתוך של ירקות, דגים, בשר ועוד. כל מי שמשתמש בסכין למטרה הספציפית שעבורה הוא יוצר נהנה מעבודה חלקה, נוחה מאד לתפעול לאור הידיות הקלות ומדויקת.
סוגים של סכינים
בכל מטבח כדאי שתהיה סכין אחת לפחות שהיא ייעודית לירקות כיוון שבישראל משתמשים המון בירקות ובכל ארוחה יש סלט, ירקות מבושלים, אנטי פסטי ומאכלים נוספים המבוססים על ירקות. הסכינים הללו מבצעים פעולות של פריסה, חיתוך וקיצוץ של כל ירק, גם אם מדובר בפריטים שהם עבים יחסית.
קיימים גם סכינים מיוחדים אשר מתאימים לכמה וכמה מטרות הם משוננים ואפשר לחתוך באמצעותם כל חומר גלם כמו לחם, עוף וירקות.
יש סכינים מיוחדים לגבינות שיש במרכזם עיגול וגם בקצה שלהם יש חוד מיוחד. קל מאד לחתוך באמצעותם גבינות בדרגות שונות של רוחב וכך ליהנות מפרוסות או קוביות בגדלים שונים.
סכינים לחיתוך בשר וירקות
חשוב לקנות סכיני מטבח ייעודיים עבור דגים כיוון שקל מאד באמצעותם לבצע פילוט של הדגים, הורדת כל החלקים הפנימיים הלא רלוונטיים, הקשקשים וכו’.
עבור הבשר קיימות כמה אופציות, הן לחיתוך של בקר שהוא עבה ויש לחתוך אותו כיאות לפרוסות או לקוביות והן עבור חיתוך של בשר קפוא למטרות בישול או צלייה. ברוב המקרים הסכינים הללו הם ארוכים ולכן אפשר לחתוך איתם נתחי בשר כבדים לכל אורכם ורוחבם.
שימוש בסכינים ביתיים
כדאי שכל אחד מבני הבית שעובד מדי פעם במטבח, יבין מה הייעוד של כל אחד מהסכינים וידע להבחין ביניהם.