”אנחנו כאן כדי ללוות את דרך זו”
עמותת איכות בשיקום קיימה במלון דן פנורמה תל אביב כנס ארצי למשפחות של אנשים המתמודדים עם מצוקה נפשית, בשיתוף משרד הבריאות
עמותת איכות בשיקום קיימה זו השנה השמינית כנס ארצי למשפחות של אנשים המתמודדים עם מצוקה נפשית, בשיתוף משרד הבריאות. הכנס התקיים בשבוע שעבר במלון דן פנורמה תל אביב, בהשתתפות מאות בני משפחה מכל רחבי הארץ.
את הכנס פתחה בתיה ליידנר, סגנית ראש האגף לשיקום בתחום בריאות הנפש במשרד הבריאות, לצד איילה ראלי, מנכ"לית העמותה, ורוסנה גופמן, נציגת המשפחות. ליידנר ציינה כי "לצד הקדמה והאפשרויות הרבות לקבלת מידע, אנו עדים למגמת בדידות הולכת וגדלה. מרכזי יה"ל למשפחות הם מקום להיפגש עם אחרים, לפרוק, לשתף, להקשיב ולהישמע – ולזכור שאתם לא לבד."
רוסנה גופמן, נציגת המשפחות, שיתפה בסיפורה האישי על ההתמודדות של בנה. גופמן: "המסע עם בני הביא עימו רגעים של תסכול, כאב וחוסר אונים. רק כשהבנתי שעליי לקבל עזרה לעצמי – יכולתי באמת לתמוך בו ובשאר בני משפחתי. מרכז יה"ל היה בשבילי מגדלור, פתח בפניי דלתות ונתן לי תקווה. למדתי שיש דרך לצעוד בה – גם כשהדרך רצופת אתגרים."
איילה ראלי, מנכ"לית העמותה, אמרה כי העמותה פועלת מעל לארבעה עשורים מתוך אמונה עמוקה בשותפות בין המתמודד, משפחתו ואנשי הטיפול. "בשנת 2024 זכינו במכרז להפעיל שלושה מרכזי יה"ל חדשים באשקלון, חיפה וירושלים, שאליהם הועבר כל הידע והניסיון המקצועי שצברנו בארבעת המרכזים שפעלו עד כה. "בחרנו בשם ’בין שבר לתקווה’ לכנס, משום שכך נראות רבות מהפניות המגיעות אלינו: שבר עמוק של משפחות שמוצאות את עצמן חסרות אונים. משם, לאט לאט, יחד, נרקם תהליך שבו חוזרים לגלות תקווה, משמעות וחוסן. אנחנו כאן כדי ללוות את דרך זו בכל שלביה", ציינה ראלי.
במהלך הכנס הועברו מגוון הרצאות מרתקות, ששילבו ידע מקצועי, השראה אישית וכלים מעשיים להתמודדות. הרצאתו של פרופ’ חיים עומר, פסיכולוג קליני ומייסד גישת "ההתנגדות הלא אלימה", עוררה עניין רב בקרב המשתתפים. פרופ’ עומר התייחס לתפקיד ההורים בהתמודדות עם בן משפחה מתמודד ולחשיבות יצירת שינוי בדפוסי קשר שמבוססים על תלות. הוא הדגיש את הצורך להפחית את הסיוע ההורי הישיר ולעודד עצמאות של המתמודד, תוך שמירה על נוכחות תומכת ויציבה. ההרצאה לוותה בשיח פתוח עם הקהל סביב דילמות יומיומיות מתוך חיי המשפחה.
הרצאה נוספת, שהועברה על ידי תמי קויפמן – עובדת סוציאלית קלינית, עסקה בדרכים לשמירה על תקווה בתוך מציאות משפחתית מורכבת. קויפמן תיארה כיצד מחלה נפשית משנה את הרצף ההתפתחותי והדינמיקה המשפחתית, והציעה דרכים מעשיות להיאחזות בתקווה דווקא במקומות שבהם קשה לראות אופק. היא הדגישה כי תקווה איננה הבטחה לתוצאה, אלא בחירה מודעת להמשיך להאמין בדרך, גם כשזו מלאה באי-ודאות.
הערב הראשון של הכנס נחתם בחגיגה יוונית סוחפת ומשחררת. ביום השני התקיימו הרצאות נוספות, סדנאות חווייתיות, ולסיום מופע מרגש של דן מאיר, "בוחר לקום", שבו שיתף את סיפור שיקומו האישי לאחר פציעה, נכות ופוסט-טראומה – דרך מוזיקה, הומור ותקווה.
הכנס מהווה חלק בלתי נפרד מהפעילות השוטפת של עמותת איכות בשיקום, המפעילה כיום שבעה מרכזים למשפחות מתמודדי נפש בערים: ראשון לציון, חדרה, כפר סבא, ירושלים, אשקלון, חיפה ואשדוד. בנוסף מפעילה העמותה מגוון מסגרות שיקום בקהילה – הוסטלים, דיור מוגן, ותעסוקה נתמכת – מתוך מחויבות עמוקה לשיקום כוללני של האדם והמערכת התומכת בו.
דברו איתנו ב | |
רוצים עוד פרטים? כנסו! |