כל מה שצריך בשביל עוגת שוקולד מושלמת ומיוחדת
עוגת שוקולד היא מסוג הקינוחים שכולם אוהבים, היא מגוונת ויכולה להיות פשוטה וקלסית בגרסתה הבחושה , או מיוחדת ובלתי נשכחת בגרסת המוס ועוד מגוון אפשרויות נוספות. יש המון דרכים להכין עוגת שוקולד ולרובנו יש כבר את המתכון שלנו שאנחנו מכירים ומוקירים
עוגת שוקולד היא מסוג הקינוחים שכולם אוהבים, היא מגוונת ויכולה להיות פשוטה וקלסית בגרסתה הבחושה , או מיוחדת ובלתי נשכחת בגרסת המוס ועוד מגוון אפשרויות נוספות. יש המון דרכים להכין עוגת שוקולד ולרובנו יש כבר את המתכון שלנו שאנחנו מכירים ומוקירים. אם בכל זאת אתם מוצאים את עצמכם רוצים לשדרג את העוגה הקלסית ולא ממש בטוחים כיצד, הנה כמה הצעות למצרכים ייחודיים שייתנו טוויסט לכל קינוח שוקולדי.
תוספות מבוססות על פירות
כולנו מכירים את המצרכים הקלסיים לעוגת שוקולד וביניהם קמח, ביצים, אבקת אפייה, קקאו, שוקולד מומס, חמאה ועוד. עוגת שוקולד תהיה טעימה בכל מצב ויש פירות קלסיים שמקובל להוסיף ואנחנו רגילים לחשוב עליהם בקינוחים כמו תותים או בננות. אם בא לכם להתפרע עם פירות ייחודיים שלא תמיד זוכים להשתלב בקינוחי שוקולד, תוכלו לעשות זאת בשימוש בפירות יער בעלי טעמים עמוקים, או בקליפות הדרים, גרידת לימון ועוד תוספות מרעננות שישברו את המתיקות במעט ויוסיפו תחכום למנה.
תוספות למבוגרים
אם בא לכם לשדרג את העוגה הקלסית עם תוספות למבוגרים בלבד, למה לא להפוך את העוגה לחגיגה אלכוהולית בעלת טעמים עמוקים? ניתן להוסיף וויסקי כבר בשלב האפייה ואפילו לשפוך עוד וויסקי בסיום האפייה. המשקה מוסיף טעמים ייחודיים ואף מדגיש את טעמי השוקולד המריר והחמאה. תוספת אלכוהולית קלסית נוספת היא כמובן ברנדי, שמתאים בול לגנאש שוקולד מומס ושמנת מתוקה ומוסיף לו טעמים מעט מחוספסים וייחודיים שיהפכו את הקינוח למתוחכם במיוחד. אם בא לכם לבחור בקינוח שמתאים למבוגרים, למה לא להוסיף אספרסו כבר בשלב הבלילה וליהנות מעוגה עם טעמים עמוקים וארומה משגעת של קפה שתמלא את כל הבית. אופציה מפתיעה נוספת שעשויה להישמע לא טעימה אך מומלץ לטעום ולהתאהב זה השימוש בליקר מנטה בתוך הבלילה.
תוספות קרנצ’יות
את עוגת השוקולד הבחושה והקלסית ניתן לשדרג בשימוש במגוון מרכיבים וחומרי גלם וביניהם אגוזים, פיסטוקים, שקדים, גרנולה פצפוצי אורז ועוד. ניתן להוסיף גם תוספות שילדים ישתגעו מהם כמו עדשי שוקולד צבעוניים או סוכריות אמ אנד אם שיהפכו את החגיגה לשמחה ומתוקה במיוחד. משחק המרקמים בין הרכות של העוגה לבין הקראנצ’יות של התוספות ת מעניק ביס משגע ובלתי נשכח, שאתם הולכים פשוט להתמכר אליו.
ממתקים ממתקים ממתקים
העובדה שעוגת שוקולד היא שוקולדית זה כבר ברור, אבל למה לעצור שם? ניתן להוסיף לעוגת השוקולד המון ממתקים מוכרים נוספים, בין אם בשלב הבלילה או בשלב הציפוי. זה יכול להיות קינדר בואנו, שברי עוגיות אוריאו בתוך הבלילה ואפילו שימוש בממרח לוטוס שיוסיף עוד אווירה מושחתת לתוך החגיגה המתוקה.
תוספות חלביות
ניתן להוסיף לעוגת שוקולד גם תוספות חלביות וגבינתיות. זכרו כי השילוב בין שוקולד וגבינה הוא שילוב מחמיא ומומלץ במיוחד להרבה קינוחים. השילוב של שוקולד וגבינה מוסיף לקינוח נופך של מוס וניתן להשתמש בו בעוגת שוקולד קלסית, או אפילו בעוגת שמרים, אשר בה שילוב הטעמים מתאים במיוחד. המרקם של גבינה ושוקולד הוא מרקם מיוחד ואוורירי, שילדים ומבוגרים ישתגעו ממנו ויוסיף המון לעוגת השוקולד המוכרת והידועה.
תוספות מלוחות
את עוגת השוקולד הקלסית תוכלו להכין גם עם תוספות מלוחות כמו שימוש במלח ים, מלח גס, שימוש בקרמל מלוח שמוסיף המון לקינוחים, או אפילו שימוש בחמאה מלוחה שמחמיאה לקינוחי שוקולד בצורה בלתי רגילה. התוספות המלוחות מעניקות רעננות, מקוריות ואף מוציאות את הטעמים המתוקים ומדגישות אותם.
תוספות חריפות
זה אולי נשמע מעט מפתיע, אך תוספות חריפות בתוך עוגת שוקולד יכולות להתאים בדיוק ולתת לכם תחושה שאתם נמצאים בכלל במסעדת גורמה ולא במטבח הביתי. תוספת חריפה יכולה להיות ג’ינג’ר שמעניק ביס רענן ומעט פיקנטי או אפילו שימוש באבקת צ’ילי בתוך העוגה. שימו לב שכדי להכין עוגה עם מינונים נכונים יש להקפיד שהחריפות לא תהיה מוגזמת ותורגש רק בנגיעות ובעידון. אופציה נוספת לקינוח פופולרי אשר מגיע ממקסיקו היא השימוש בפלפל קאיין שהחריפות שלו מחמיאה לקינוחים שוקולדיים.
טיפים לסיום
בכל קינוח שלא תבחרו, בכל תוספת שלא תרצו, זכרו כי יש חשיבות קריטית בבחירת חומרי גלם טריים ואיכותיים להצלחת הקינוח. מלבד זאת, הקפידו להוסיף את התוספות במינון כזה שלא יאפיל על טעמי השוקולד, אלא רק יוסיף אליהם בעדינות. שיהיה בתיאבון!
קרדיט תמונה: pixabay
דברו איתנו ב | |
רוצים עוד פרטים? כנסו! |