בדיקה והסתגלות: כל מה שאתם צריכים לדעת לפני ביקור ראשון אצל הווטרינר
אילו בדיקות עושים בפעם הראשונה, איך מאתרים מראש בעיות בריאותיות פוטנציאליות, מה חשוב להכיר כדי לבחור וטרינר טוב ואיך מרגילים את חיית המחמד שלנו לנסיעה קבועה ומגע מאתגר עם דמות חדשה. קבלו את המדריך המלא כדי לקפוץ ראש בבטחה לעולם הווטרינריה
חובבים מושבעים של בעלי חיים יספרו לכם כי אין כמו ההתרגשות שמגיעה עם אימוץ של חיית מחמד – מהכנת הבית לחבר או החברה החדשים, עבור בצעצועים ועד ההתאמות התזונתיות המתבקשות.
לצד אלה, חשוב מאוד לשמור על בריאותו של בן הבית הטרי, ועל כן יש לקחתו לביקור אצל הווטרינר. אלא שלא תמיד מדובר במשימה פשוטה, קל וחומר אצל כלבים – בעלי חיים שלרוב נקשרים בעיקר לבני הבית ורגילים אליהם ולא תמיד עשויים להגיב בצורה חיובית לאדם זר, בטח אם מדובר בחיסונים או מתן תרופות אחרות. כדי להקל על התהליך, הנה כל מה שאתם צריכים לדעת לפני ביקור הבכורה אצל הוטרינר:
בשלב ראשון מומלץ לקבוע תור מראש, לעיתים אפילו לפני שלב האימוץ אם ברשותכם לו"ז מדויק לגבי הגעתה של חיית המחמד הביתה. כאשר מדובר בגור, יש לתזמן את הביקור לגיל שלושה שבועות פחות או יותר. הווטרינרים עמוסים לרוב, ולא כדאי לדחות.
במידה ואימצתם גור, או לחלופין כלב בוגר שלא ידועה לכם ההיסטוריה הרפואית שלו במלואה, בביקור הראשון אצל הווטרינר חשוב מאוד לבצע בדיקה מקיפה, תוך מתן החיסונים הדרושים, וכן על מנת לנסות ולאתר מראש מחלות ובעיות בריאותיות פוטנציאליות.
הבדיקה המקיפה תכלול משקל, האזנה ללב ולפעולת הריאות עם סטטוסקופ, מדידת חום גוף בגישה רקטלית, בחינה מדוקדקת של העיניים, אוזניים, אף, כפות הרגליים ואיבר המין, בחינה של מצב העור והפרווה, בחינה של מצב השיניים, הפה והחניכיים, חיפוש אחר בלוטות לימפה מוגדלות ובנוסף בחינה של הצואה וחיפוש אחר תולעים או טפילים.
השלב הבא הוא שיחה לגבי מועדי טיפול עתידיים, בכלל זה חיסונים הכרחיים, אפשרות של סירוס או עיקור וכן מתן תרופות במידת הצורך. זכרו לצייד את הווטרינר במידע רב ככל הניתן, על מנת שיכווין אתכם לטיפול נכון בבעל החיים. בנוסף, הכינו שאלות מראש לגבי אופן הטיפול, ההאכלה וכל פרט מקצועי נוסף שיוכל לעזור לכם בקליטת החבר החדש בביתכם.
בין ותק לאולטרסאונד
איך בכלל בוחרים מרפאה וטרינרית שתהיה לשביעות רצונכם? לצד המלצות מחברים מנוסים וסריקה ברשתות החברתיות, מומלץ להגיע למקום פיזית כדי להתרשם מפרמטרים כמו חווית ביקור, התנהלות וכמובן יחסי אנוש ויחס כלפי בעלי החיים המטופלים במקום. כמו כן, כדאי לברר לגבי שירותי חירום האופציונליים מעבר לשעות הפעילות.
כמו כן, חשוב לוודא שמדובר ברופא וטרינר מוסמך, מנוסה ובעל ותק, המשתייך למאגר הרופאים הווטרינריים בישראל באתר משרד החקלאות. בנוסף, חשוב שהמרפאה הווטרינרית תהיה מצוידת במכשור ואביזרים מתאימים – מאמצעי הדמיה כמו אולטרסאונד ועד מעבדה המאפשרת פענוח מהיר של בדיקות דם ושתן.
מעבר לכך, חשוב לזכור שחיות מחמד מבקרות אצל הווטרינר ארבע פעמים בשנה בממוצע לטיפולים שונות, ביקורות ומעקבים, ועל כן מומלץ לבחור מרפאה קרובה ונגישה למקום מגוריכם משיקולי נוחות וזמינות. בנוסף, ודאו עם הווטרינר האם ישנה אפשרות לקבלת מענה טלפוני בשעות לא שגרתיות למתן מענה מהיר במקרי חירום.
ועם כל האהבה לחיית המחמד, בסופו של דבר מדובר גם בעניין של מחיר. בהקשר זה יש לציין כי מחירי השירותים הווטרינריים משתנים בין מיקומים גיאוגרפיים ואף בין מרפאות. ישנן גם מרפאות וטרינריות רבות המציעות ’חבילות טיפול’ במחירים אטרקטיביים, כך שבכל מקרה מומלץ לעשות סקר שוק ולבצע השוואת מחירים בטרם תקבלו החלטה מושכלת לגבי הווטרינר שילווה את חיית המחמד שלכם.
עניין של הרגל
כאמור, בעלי חיים בכלל וכלבים וחתולים בפרט, לא צפויים להגיב בקלות למגע של זרים, ועל כן יש להרגיל אותם לכך בשלב מוקדם, עוד בטרם פגשו בווטרינר. ישנן מספר דרכים לעשות זאת:
חשיפה הדרגתית למשטחים שונים דוגמת נירוסטה, כאשר ניתן למקום בכל פעם להגביה מעט את המשטח ולהרגיל את החיה לעמידה בגובה; מגע עדין ברגליים, אוזניים, פה וחלקים אחרים בגוף במידת האפשר – לאחר יצירת המגע מומלץ להוסיף חיזוק חיובי דוגמת חטיף. בכל פעם צרו מגע ממושך יותר ובשלבים מתקדמים חזקו את חיית המחמד בזמן יצירת המגע; נסיעות ברכב לאזור בו נמצא הווטרינר וחזרה על מנת ליצור היכרות עם הדרך במקביל לתחושת ביטחון.
כל אלו יובילו להפחתה משמעותית של סף החרדה והפחד בקרב בעל החיים, וכפועל יוצא לביצוע בדיקות רפואיות מורכבות בבטחה הן עבור בעל החיים והן בקרב הסובבים אותו. במקרה של סימני פחד ומצוקה, בעיקר שמדובר בכלבים, מומלץ להיעזר בליווי מקצועי של מאלף מוסמך.
לחיות בראש שקט עם חיית המחמד שלכם
במקביל לטיפול מדוקדק ומעקב קבוע אצל הווטרינר, על מנת לגדל בעל חיים בראש שקט ישנה חשיבות מכרעת לביטוח חיות מחמד. בהפניקס תוכלו ליהנות מכיסויים מקיפים לכלבים וחתולים, ששומרים הן על חברכם הטוב ביותר והן על הכיס שלכם.
ביטוח חיות המחמד כולל ביטוח רפואי לכלבים וחתולים שמכסה מגוון רחב של הוצאות רפואיות, בחירת כל וטרינר או מומחה, בכל מיקום שרוצים, הפעלת הביטוח בהשתתפות עצמית בסך 250 שקלים וכן ביטוח צד ג’ המכסה נזקים לצד שלישי (עבור גזעים שאינם מסוכנים בלבד). בשורה התחתונה, אל תתפשרו על ביטחונה ובטיחותה של חיית המחמד שלכם.
מידע זה הינו כללי אודות התכנית בלבד וכל האמור כפוף לתנאי הפוליסה המלאים ולסייגיה. בכל מקום של סתירה בין המידע המופיע בפרסום זה לבין תנאי הפוליסה- תנאי הפוליסה גוברים. ההצטרפות לביטוח הינה בכפוף לתהליכי הצירוף ומדיניות החיתום של החברה. המידע לעיל אינו מהווה חוות דעת או המלצה ואינו מהווה תחליף ליעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של המבוטח.
דברו איתנו ב | |
רוצים עוד פרטים? כנסו! |