חיפוש
 
לדף הבית >>     best link >>

שלבי ניהול תביעה ייצוגית: מהצעד הראשון ועד פסק הדין מאת עורך דין גלעד סער

 

תביעות ייצוגיות הן כלי משפטי רב עוצמה שנועד להגן על זכויות של קבוצות גדולות של אנשים שנפגעו באופן דומה. תהליך ניהול תביעה ייצוגית הוא מורכב ודורש שילוב של מומחיות משפטית, הבנה מעמיקה של התחום הרלוונטי, ויכולת לנהל הליכים ארוכים ומאתגרים

 

תביעות ייצוגיות הן כלי משפטי רב עוצמה שנועד להגן על זכויות של קבוצות גדולות של אנשים שנפגעו באופן דומה. תהליך ניהול תביעה ייצוגית הוא מורכב ודורש שילוב של מומחיות משפטית, הבנה מעמיקה של התחום הרלוונטי, ויכולת לנהל הליכים ארוכים ומאתגרים. גלעד גלעד סער  משתף בתובנותיו על השלבים המרכזיים בתהליך – החל מהגשת התביעה ועד לפסק הדין.

שלב ראשון: חקירה ואיסוף מידע

כל תביעה ייצוגית מתחילה בחקירה מעמיקה. "השלב הראשון הוא להבין אם קיימת עילת תביעה מוצקה," מסביר גלעד גלעד סער . "מתחילים בבדיקת המקרה לעומק על הראיות הקיימות ובדיקה של ההיתכנות הרוחבית של המקרה בהתאמה לתביעה ייצוגית. בדיקה זו כוללת ניתוח מסמכים, דוחות, התכתבויות, עדויות ואפילו הסתייעות במומחים חיצוניים בהתאם למקרה. "המטרה שלנו היא לבנות תיק חזק ומבוסס שיעמוד בבחינה משפטית," מוסיף גלעד סער .

שלב שני: הגשת הבקשה לאישור התובענה הייצוגית

לאחר שהחקירה הושלמה ונמצא שיש בסיס לתביעה, מוגשת הבקשה לאישור התובענה הייצוגית לבית המשפט. "בבקשה מוגדרות בין השאר, עילת התביעה, הקבוצה הנפגעת, והיקף הנזק," מסביר גלעד סער . "זהו הצעד שבו אנחנו מבקשים מבית המשפט להכיר בתביעה כייצוגית." 

שלב שלישי: אישור התביעה כייצוגית

אחד השלבים הקריטיים ביותר בתהליך הוא ההכרה בתביעה כייצוגית. "אישור הבקשה הוא נקודת מפנה," אומר גלעד סער . "זה השלב שבו בית המשפט מחליט אם התביעה תתנהל כתביעה יייצוגית." בשלב זה, בית המשפט נדרש לבחון האם התביעה עומדת בקריטריונים הנדרשים לתובענה ייצוגית – כגון קיומן של שאלות משותפות לכל חברי הקבוצה והאם העילה נמנית בין רשימת העילות המאפשרות הגשת תובענה ייצוגית.

שלב רביעי: גילוי ראיות וניהול ההליך או משא ומתן והסדר

רוב התביעות הייצוגיות מסתיימות בהסדר לפני שהן מגיעות למשפט מלא. "משא ומתן להסדר הוא חלק בלתי נפרד מהתהליך," מציין גלעד סער . "המטרה שלנו היא להשיג פיצוי הולם לחברי הקבוצה ופסיקת שכר טרחה הולם לתובע הייצוגי ולעורך דין המייצג." בהסדרים אלו נקבעים סכומי הפיצוי והצעדים שהנתבעים צריכים לנקוט כדי למנוע פגיעות דומות בעתיד. לעיתים קרובות, ההסדר כולל גם מנגנונים לחלוקת הפיצויים בין חברי הקבוצה.

"במקרים בהם לא ניתן להגיע להסדר בשלב הזה, מתחיל שלב ניהול ההליך הייצוגי עצמו שכולל גילוי מידע וראיות, הליך הוכחות, חקירות נגדיות וסיכומים" מסביר גלעד סער  .

שלב חמישי: פסק דין

"אם לא הושג הסדר במהלך המשא ומתן, ההליך ממשיך עד למתן פסק דין". מסביר  עורך דין גלעד סער . "לאחר פסק הדין או ההסדר הסופי, מתחיל תהליך חלוקת הפיצויים לחברי הקבוצה". מוסיף גלעד סער .

גלעד סער ההיגיון שבניהול תביעות ייצוגיות

עו"ד גלעד סער  מדגיש כי ניהול תביעות ייצוגיות הוא אתגר שיותר משנועד לפצות את חברי הקבוצה, נועד למנוע מגופים לנצל את העלויות הגבוהות שבהליך המשפטי כדי להרוויח על חשבון הציבור שלא כדין. כדי לתמרץ הגשת תביעות ייצוגיות נקבע שכר טרחה ראוי לתובע הייצוגי ועורך הדין שייצג את התובע הייצוגי והקבוצה". אומר עו"ד גלעד סער  "התביעות הייצוגיות לא רק מפצות את הנפגעים אלא גם משנות מדיניות ומובילות לשיפור חברתי," מוסיף גלעד סער .

 קרדיט התמונה: משרד עורכי דין גלעד סער

דברו איתנו ב whatsapp   
רוצים עוד פרטים? כנסו!

 

רוצה לצ'וטט?
 
 
 
 
יולי לב

יולי לב

mcity

mcity

 

 

 

יש לי שאלה לגדי ברקאי
כל מה שקורה בעיר באנר הדר

 

מדורים