חיפוש
 
לדף הבית >>     best link >>

המתוק של הולנד – קינוחים שלא הכרתם מאמסטרדם

 

הולנד אולי ידועה בטחנות הרוח, בשדות הצבעוניים ובתעלות הקסומות שלה, אבל מי שטייל בה יודע שהמתוקים ההולנדיים הם עולם בפני עצמו

 

הולנד אולי ידועה בטחנות הרוח, בשדות הצבעוניים ובתעלות הקסומות שלה, אבל מי שטייל בה יודע שהמתוקים ההולנדיים הם עולם בפני עצמו. בכל פינת רחוב באמסטרדם אפשר למצוא ניחוחות של חמאה, קינמון וסירופ קרמל שנשפך בין שכבות מאפה חמים. הקינוחים ההולנדיים משלבים בין פשטות אירופאית לבין טעמים מתוקים וממכרים, עוגות ועוגיות נהדרות ומרקמים שגורמים להתפעל מההולנדים גם בתחום הזה.

עוגיות אמסטרדם – השוקולד שהפך לאגדה

אם יש קינוח אחד שמסמל את המתוק ההולנדי החדש, אלו הן עוגיות אמסטרדם. עוגיות עבות, רכות ולחות עם פרלינים של שוקולד לבן שנמס מבפנים וקליפה סדוקה מבחוץ. הן נראות פשוטות, אבל כל ביס חושף עומק  של שוקולד מריר איכותי, קקאו עשיר וקורט מלח שמחדד את המתיקות. הן החלו את דרכן במאפייה קטנה בלב אמסטרדם שמוכרת אך ורק את העוגיות הללו. אך תוך זמן קצר כבשו את הרשתות החברתיות והפכו לסמל של קינוח מושלם, כזה שמרגיש ביתי, מנחם, ממכר והכי חשוב – מלא בשוקולד.

סטראופוואפל – הקראנץ’ שמחבר בין חמאה לקרמל

המאפה ההולנדי המזוהה ביותר עם הולנד הוא ללא ספק הסטראופוואפל, הלוא הם שני וופלים דקים עם שכבת סירופ קרמל חם ביניהם. הוא נמכר בדוכני רחוב בכל פינת תעלה, וכבר מהניחוח קשה להתעלם מהם. בגרסה הביתית אפשר למצוא גם טעמים חדשים: גרסאות עם שוקולד, מלית מייפל או אפילו קרם וניל. כשמניחים אותו מעל כוס קפה חם והקרמל נמס לאט, זו חוויה הולנדית אמיתית.

אפפלטרט – עוגת התפוחים של הצפון

בכל בית קפה באמסטרדם תמצאו את האפפלטרט, עוגת תפוחים הולנדית שמבוססת על בצק חמאה פריך ומילוי עשיר של תפוחים, צימוקים וקינמון. היא מזכירה עוגת תפוחים אמריקאית, אך מרגישה פחות מתוקה ויותר טבעית. ההולנדים מגישים אותה חמימה עם קצפת קרה בצד, והניגוד הזה יוצר חוויה מושלמת. בשנים האחרונות קונדיטוריות יוקרה העניקו לה מראה חדש על ידי אפייה אישית, תיבול בווניל ואפילו תוספת של שקדים קלויים מעל.

פופרצ’ס – פנקייקים קטנים של אושר

אלה פנקייקים הולנדיים קטנטנים ואווריריים שנאפים על מחבת מיוחדת עם שקעים קטנים. מגישים אותם חמים עם חמאה נמסה ואבקת סוכר, ולעיתים גם עם פירות יער או סירופ מייפל. בגרסאות החדשות מוסיפים להם שוקולד לבן או קרם וניל, מה שהופך אותם לחטיף מתוק שקל להתאהב בו.

בוטרקוק – עוגת חמאה הולנדית קלסית

הבוטרקוק היא עוגה צפופה, רכה וריחנית שמבוססת על חמאה איכותית, שקדים טחונים וקורט מלח. היא נראית פשוטה, אבל בכל ביס מרגישים את העומק של המאפה ההולנדי, מתוק בדיוק במידה, עשיר אך מאוזן. 

אוליבולן – סופגניות של חג ושל שמחה

בחורף ההולנדי, במיוחד סביב השנה החדשה, אי אפשר לפספס את האוליבולן. כדורי בצק מטוגנים מצופים באבקת סוכר. הם המזכירים סופגניות, אך בעלי מרקם אוורירי וטעם עדין יותר. במקור ממולאים בצימוקים או תפוחים, אך כיום מופיעים גם בגרסאות שוקולד, וניל או קרמל. זהו קינוח שנאפה בכל בית בחגיגות, מסמל שפע ומזל טוב, ומצליח לשמור על קסמו גם בעידן המודרני.

פאנטקוקן – פנקייקים בגודל של חלום

הפאנטקוק ההולנדי הוא אחד הפנקייקים הכי אהובים בעולם, דק יותר מהאמריקאי אך עבה מקרפ צרפתי. מגישים אותו עם חמאה, סירופ מייפל, פירות טריים או גבינה מלוחה. בגרסאות המודרניות אפשר למצוא גם פאנטקוקים מתוקים עם גלידה, רוטב שוקולד או תוספות כמו שברי עוגיות אמסטרדם שמעניקים מרקם קראנצ’י מפתיע. 

וונטלקרויקן – גרסה הולנדית לפרנץ’ טוסט

מנה שמוכיחה שכל דבר פשוט יכול להפוך לקינוח. פרוסות לחם טבולות בביצה, סוכר וקינמון, נצלות על מחבת עד שהן מזהיבות ומקבלות מרקם רך מבפנים וקריספי מבחוץ. מגישים אותן עם רוטב וניל או כדור גלידה.

 

דברו איתנו ב whatsapp   
רוצים עוד פרטים? כנסו!

 

רוצה לצ'וטט?
 
 
 
 
יולי לב

יולי לב

mcity

mcity

 

 

 

יש לי שאלה לגדי ברקאי
כל מה שקורה בעיר באנר הדר

 

מדורים